Utvelgelseskriterier

Ved utvelgelse av vinnerne vil hvert medlem av dommerpanelet velge ut tre favoritter blant de innsendte fotografiene i konkurransen. Disse 12 bildene skal diskuteres i fellesskap under et nettmøte, og tre vinnere vil bli valgt ut.

Følgende aspekter skal tas i betraktning:

 1. Barents-faktoren
  Ved utpeking av vinnerne skal størst vekt legges på den såkalte Barents-faktoren: Vinnerne skal representere Barentsregionen på en distinkt måte, som også kan tiltrekke seg besøkende. Konkurransebildene skal være egnet til markedsføring av Barentsregionen.
 2. Vekke den spesielle følelsen
  Å vekke den spesielle følelsen blant publikum er også viktig – innholdet i bildet skal skape en eller annen form for “wow-effekt”.
 3. Original og innovativ tilnærming
  De premierte bildene skal representere et friskt perspektiv og/eller en innovativ tilnærming.
 4. Autentisitet
  Mål og temaer i bildene skal være virkelige og troverdige. Bilder tatt utenfor Barentsregionen blir automatisk ekskludert. Reglene for konkurransen tillater endring av bildene, men endringene skal gjøres med god smak og tilføre bildet noe ekstra. Eventuelle endringer skal beskrives ved innsending av fotografiet til konkurransen.
 5. Teknisk kvalitet
  De 12 bildene utvalgt for sluttrunden med vurdering av dommerne skal gjennomgå en kontroll av teknisk kvalitet. Oppløsningen til bildene skal være tilstrekkelig for publikasjoner og trykk. Undereksponering og overeksponering, unøyaktige bilder og gale farger vil naturligvis redusere sjansen for at et fotografi vinner en premie.