Valokuvauskilpailun säännöt ja palkinnot

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot:
I palkinto: 1 200 euroa
II palkinto: 850 euroa
III palkinto: 600 euroa

Työ- ja elinkeinoministeriö ottaa yhteyttä ensimmäisen palkinnon voittajaan ja kertoo, miten ja milloin palkinto vastaanotetaan.

Yleiset osallistumis- ja kilpailusäännöt ja -ehdot

 1. Kaikkien osallistuvien osapuolten on noudatettava näitä sääntöjä. Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy nämä säännöt.
 2. Kilpailun palkinnot on kerrottu näissä säännöissä, eikä muita palkintoja tai palkkioita myönnetä. Palkintosumma maksetaan voittajan pankkitilille kahden (2) viikon kuluessa palkinnon myöntämisestä.
 3. Järjestäjä ei vastaa palkintoveroista. Kaikki palkintojen mahdolliset veroseuraamukset ovat voittajien vastuulla, koska eri maissa sovelletaan erilaisia verokäytäntöjä.
 4. Kilpailuun voi osallistua mistä tahansa maasta, mutta valokuva on otettava Barentsin alueen pohjoismaisilla (Suomi, Ruotsi ja Norja) alueilla. Kilpailun järjestäjät ja tuomaristo eivät voi osallistua kilpailuun. Alle 16-vuotiailla tulee olla huoltajan suostumus kilpailuun osallistumiseen. Huoltaja vastaanottaa palkinnon alaikäisen lapsen puolesta ja huolehtii mahdollisista veroseuraamuksista.
 5. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä JPEG-muodossa oleva kuva kilpailun verkkosivustolle www.discoverbarents.com. Kuvan tulee olla kooltaan vähintään 1 600 pikseliä. Ylärajaa tai muotovaatimusta ei ole. Kuvan pitää olla kuvattu Barentsin alueen pohjoismaisilla (Suomi, Ruotsi tai Norja) alueilla vuoden 2023 aikana. Osallistuessaan kilpailuun osallistujan tulee ilmoittaa kunkin kuvan osalta kuvauspaikka ja -aika.
 6. Valokuvauskilpailun teemana vuonna 2023 on Barentsin alueen kiertotalous, joten odotamme valokuvien keskeisen aiheen liittyvän siihen. Valokuvat eivät saa esittää tunnistettavia henkilöitä ilman heidän suostumustaan. Näin ollen osallistujien on pyydettävä kuvissa esiintyviltä henkilöiltä lupaa kuvien ottamiseen ja julkaisemiseen valokuvauskilpailussa. Huom. Alle 16-vuotiaiden lasten osalta tulee aina hankkia vanhempien suostumus.
 7. Yksi osallistuja voi lähettää kilpailuun enintään kaksi (2) kuvaa. Kuitenkin vain yksi saman osallistujan lähettämistä kuvista voi voittaa palkinnon.
 8. Kilpailuun osallistuvien tulee aina käyttää kilpailussa omaa nimeään. Mikäli joku esiintyy toisella nimellä, voi hän menettää palkintonsa.
 9. Osallistumalla kilpailuun kilpailija vakuuttaa, että kuva on hänen ottamansa, se ei loukkaa tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä, yksityisyydensuojaa tai moraalisia oikeuksia, eikä kenelläkään muulla osapuolella ole kuvaa kohtaan vaatimuksia
 10. Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa kilpailun järjestäjälle oikeuden jäljentää, asettaa näytille, painaa tai käyttää kilpailukuvia missä tahansa muodossa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä. Kuvia voidaan käyttää Barentsin yhteisen alueen markkinointiin ja yhteiskäyttöön. Järjestäjä voi käyttää kuvia myös muissa medioissa (kuten sosiaalisessa mediassa).
 11. Kilpailuun lähetetyt kuvat tallennetaan yhteiseen kuvagalleriaan, josta ne ovat kenen tahansa vapaasti käytettävissä edellä mainittuihin tarkoituksiin kilpailun päätyttyä. Ehtona on kuvaajan tietojen ja kuvan latauslähteen esille tuominen kuvan yhteydessä. Kuvia voi ladata eri muodoissa rekisteröitymällä verkkosivustoon. Kuvat ovat ladattavissa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä.
 12. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden julkaista kuvaajan etunimen, sukunimen, kotikaupungin ja -maan kaikissa kilpailuun liittyvissä yhteyksissä.
 13. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muokata ja rajata kilpailuun lähetettyjä kuvia niiden sovittamiseksi erilaisiin esityspaikkoihin. Kun kuva esitetään missä tahansa yhteydessä, siinä mainitaan aina valokuvaajan nimi.
 14. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden yksipuolisesti päättää, ovatko kilpailuun lähetetyt kuvat soveliaita julkaistaviksi kilpailun valokuvagalleriassa. Kuvia, jotka sisältävät tekijänoikeudellisesti arveluttavaa/väkivaltaista/pornografista tai muuten sopimatonta sisältöä, ei julkaista.
 15. Kilpailuaika on 23.3.2023–23.7.2023. Kansainvälinen tuomaristo valitsee voittajat heinä-elokuussa 2023. Voittajat julkistetaan 23.–24.10.2023 Barentsin euroarktisen neuvoston kokouksessa Joensuussa, Pohjois-Karjalassa. Kilpailun tulokset julkaistaan verkkosivustolla www.discoverbarents.com. Voittajiin otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti, jos yhteystiedot on annettu kilpailuun osallistuttaessa.
 16. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa kilpailun sääntöjä kaikkina aikoina.