Discover Barents fototävling 2019

Delta i fototävlingen Unga i Barents och få chansen att vinna 1.000 Euro!

Bakgrund

Fototävlingen Discover Barents 2019, där alla som är intresserade av fotografering har möjlighet att delta, har idag blivit offentliggjord! Fototävlingen hölls första gången 2017 efter initiativ av Kajanaland, Finland under sitt ordförandeskap i Barentsrådet.(https://www.barentscooperation.org/en/About/Learn- More/Barents-region).

Tävlingens huvudsyfte är att utveckla och stärka kontakterna över gränserna i Barentsregionen. Ett annat syfte är att visa upp de möjligheter som finns i Barentsregionen. Temat för den första fototävlingen var naturbilder. Den första tävlingen blev en stor succé!

Discover Barents fototävling 2019 – Unga i Barents

Finnmarks län som är ordförande i Barentsrådet 2017–2019 fortsätter fototävlingen i 2019 hoppas att tävlingen ska bli ett stående event som följer med den region som är ordförande i Barentsrådet vart annat år. Temat för tävlingen 2019 är Unga i Barents.

Tävlingen är öppen för alla att delta i. Man deltar genom att sända in bilder som på något sätt relaterar till unga och som är tagen i Barentsregionen. Observera att endast bilder med samtycke från de personer som visas kan publiceras och delta i tävlingen. Bilder där personer förekommer måste ha ett uttryckligt tillstånd att publicera bilden från de som förekommer på den. Vi hoppas att genom tävlingen få tillgång till bilder av hög kvalité som porträtterar unga i Barents, och som kan användas till att främja denna fina region.

Tävlingen pågår mellan den 1/2 2019 och pågår till den 30/4 2019. Efter det kommer en internationell jury att utse vinnare under maj månad 2019. Tävlingens vinnare kommer att offentliggöras på www.discoverbarents.com och www.barentscooperation.org den 1/6 2019. Alla vinnare kommer att bli personligt kontaktade, såvida kontaktinformation har lämnats in till tävlingen.

Prisen fördelas som följande:
Första pris: 1 000 Euros
Andra pris 750 Euros
Tredje pris: 500 Euros

Förutom de tre bästa bilderna som väljs ut av juryn så vinner även den mest lajkade bilden på fototävlings nettside www.discoverbarents.com. allmänhetens pris og belönas med hedervärd nämna. Den allmänna omröstningen via sociala medier avslutas samtidigt som tävlingen i övrigt, den 30 april 2019. Fototävlingen kommer att publicera på sociala medier med #discoverbarents och #barentsyouth.

Vinnaren av första pris kommer att bli inbjuden till prisceremonin som kommer att äga rum i Umeå, Västerbotten den 1–4 oktober 2019, då Barentsrådet håller sitt möte. Finnmarks län kommer att täcka kostnaden för vinnaren att delta på prisceremonin.

För mer information vänligen kontakta
Natalia Karlsen, Finnmark County Administration, +47 46648280, natalia.karlsen@ffk.no