Discover Barents -valokuvauskilpailu 2020

Osallistuvalokuvauskilpailuun ”Discover Barents 2020” – mahdollisuus voittaa 1200 euroa!

Taustaa

Kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoin Discover Barents 2020 -valokuvauskilpailu on julkistettu tänään! Barentsin alueen valokuvauskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 Kainuun (Suomi) toimiessa Barentsin alueneuvoston puheenjohtajana (https://www.barentscooperation.org/en/About/Learn-More/Barents-region).

Kilpailun päätavoitteena on rajat ylittävän yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen Barentsin alueella, mutta myös Barentsin yhteistyöalueen markkinointi ja sen tunnettuuden lisääminen. Ensimmäisen valokuvauskilpailun teemana oli luonto, ja kilpailu oli erittäin suosittu.

Discover Barents valokuvauskilpailu 2020 – Koronaviruksen vaikutus Barentsin alueeseen

Västerbottenin lääninhallitus toimii Barentsin alueneuvoston puheenjohtajana vuosina 2019–2021, ja se jatkaa kilpailuperinnettä vuosina 2020/2021. Toiveena on, että myös tulevat puheenjohtaja-alueet järjestäisivät kukin vuorollaan valokuvauskilpailun joka toinen vuosi. Valokuvauskilpailun teemana vuonna 2020 on ”Koronaviruksen vaikutus Barentsin alueeseen”. Aihe syntyi luontevasti maailmantilannetta peilaten. Elämme nyt maailmassa, jossa pandemia on rajoittanut elämäämme konkreettisesti.

Kilpailu on kaikille avoin, ja siihen voi osallistua koronaviruspandemiaan liittyvillä kuvilla, jotka on otettu Barentsin alueella. Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun enintään kaksi kuvaa, joiden resoluution tulee olla vähintään 1600 pikseliä. Huomaathan, että kaikilta kuvattavilta tulee aina saada suostumus kilpailukuvan julkaisuun ja käyttöön kilpailussa. Toivomme saavamme kilpailun kautta korkealaatuisia valokuvia, jotka sekä kuvaavat koronavirustilannetta Barentsin alueella että sopivat käytettäväksi historiallisena dokumenttina tästä ajasta, jota nyt elämme.

Kilpailun säännöt: säännöt ja palkinnot

Kilpailuaika on 16.11.2020–19.3.2021. Kansainvälinen tuomaristo valitsee voittajat. Kilpailun voittajat julkaistaan www.discoverbarents.com ja www.barentscooperation.org. Voittajiin otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti, jos yhteystiedot on annettu kilpailuun osallistuttaessa.

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot:
I palkinto: 1200 euroa
II palkinto: 850 euroa
III palkinto: 600 euroa

Tunnustuspalkinto tykätyimmälle kuvalle

Tuomariston valitseman kolmen valokuvan lisäksi myös yleisö voi tykätä ja äänestää suosikkiaan Instagramissa hashtagilla #barents2020. Yleisöäänestyksen voittaja saa tunnustuspalkinnon. Kuvan ei tarvitse olla resoluutioltaan yhtä suuri kuin tuomariston valitsemien kuvien. Sama valokuva ei voi voittaa sekä tunnustuspalkintoa että tuomariston palkintoa. Valokuvauskilpailua markkinoidaan käyttäen aihetunnisteita #discoverbarents ja #barents2020.

Västerbottenin lääninhallitus ottaa yhteyttä ensimmäisen palkinnon voittajaan ja kertoo, miten ja milloin palkinto vastaanotetaan.

Lisätietoa

Elisabeth Björkman, Västerbottenin lääninhallitus +46 10 225 44 86 elisabeth.bjorkman@lansstyrelsen.se