Discover Barents -valokuvauskilpailu 2023

Taustaa

Discover Barents -valokuvauskilpailu on kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoin kilpailu. Barentsin alueen valokuvauskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 Kainuun (Suomi) toimiessa Barentsin alueneuvoston puheenjohtajana.

Kilpailun päätavoitteena on rajat ylittävän yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen Barentsin alueella sekä Barentsin yhteistyöalueen markkinointi ja sen tunnettuuden lisääminen.

Ensimmäisen valokuvauskilpailun teemana vuonna 2017 oli luonto, ja kilpailu oli erittäin suosittu. Toinen kilpailu järjestettiin vuonna 2019, ja sen teemana oli nuoruus Barentsin alueella. Kolmas kilpailu järjestettiin vuonna 2020, ja sen teemana oli puolestaan elämä koronaviruspandemian aikaan Barentsin alueella.

Discover Barents -valokuvauskilpailu 2023

Edelliset kilpailut ovat olleet Barentsin yhteisöalueeseen kuuluvien alueiden järjestämiä. Tällä kertaa työ- ja elinkeinoministeriö on ottanut vastuun perinteen jatkamisesta ja kilpailun järjestämisestä osana Muovin matka Barentsin alueella -hanketta. Sitä rahoittaa ulkoministeriö Suomen Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajuutta tukevasta rahoitusohjelmasta.

Hankkeen painopisteen innoittamana tämän vuoden kilpailun teemana on kiertotalous Barentsin alueella. Kilpailussa voidaan korostaa kiertotalouteen liittyvää toimintaa (jonka ytimessä ovat ihmiset ja esineet), mutta myös luontokuvaus on hyväksyttävää, kunhan se on kytköksissä kilpailun teemaan. Valokuvaaja päättää luovuutensa innoittamana valokuvan aiheen, mutta sen on liityttävä jollain tavalla kiertotalouteen.

Kilpailu on avoin kaikille. Osallistua voi mistä päin maailmaa tahansa. Kilpailun säännöt ja kelpoisuusehdot on esitetty tämän verkkosivuston Säännöt ja palkinnot -osiossa. Kilpailuaika on 23.3.202323.7.2023.

Kilpailuajan päätyttyä Suomea, Ruotsia ja Norjaa Barentsin alueella edustava kansainvälinen tuomaristo ja kansainvälinen Barents-sihteeristö valitsevat voittajat. Voittajat julkistetaan Barentsin euroarktisen neuvoston kokouksessa 23.–24.10.2023 Joensuussa, Pohjois-Karjalassa.

Kilpailun tulokset julkaistaan verkkosivustolla www.discoverbarents.com. Voittajiin otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti, jos yhteystiedot on annettu kilpailuun osallistuttaessa. Työ- ja elinkeinoministeriö ottaa yhteyttä voittajiin ja kertoo, miten ja milloin palkinto vastaanotetaan.

Lisätietoa

Ossi Tornberg, työ- ja elinkeinoministeriö
puhelin: 29 5047 390
ossi.tornberg@gov.fi