Discover Barents fotokonkurranse 2020

Delta i fotokonkurransen Oppdag Barents 2020 og få sjansen til å vinne 1.200 euro!

Bakgrunn

Fotokonkurransen Discover Barents 2020, der alle som er opptatt av fotografering har mulighet til å delta, er offentliggjort i dag! Fotokonkurransen ble avholdt første gang i 2017 etter initiativ fra Kajanaland, Finland, under deres formannskapsperiode i Barentsrådet (https://www.barentscooperation.org/en/About/Learn- More/Barents-region).

Konkurransens hovedformål er å utvikle og styrke kontaktene over grensene i Barentsregionen. Et annet formål er å vise de mulighetene som finnes i Barentsregionen. Temaet for den første fotokonkurransen var naturbilder. Den første konkurransen ble en stor suksess!

Discover Barents fotokonkurranse 2020 – koronavirusets innvirkning på Barents

Länsstyrelsen i Västerbotten, som har formannskapet i Barentsrådet 2019–2021, fortsetter med fotokonkurransen i 2020/2021 og håper at konkurransen skal bli en fast begivenhet annethvert år som følger med den regionen som har formannskapet i Barentsrådet. Temaet for årets konkurranse er hvordan koronaviruset påvirker Barents og var et naturlig valg på bakgrunn av verdenssituasjonen med den rådende pandemien som har stengt våre fysiske grenser.

Konkurransen er åpen for alle. Man deltar ved å sende inn bilder knyttet til situasjonen med den pågående pandemien med koronaviruset, og som er tatt i Barentsregionen. Hver deltaker kan maks. sende inn to bilder med oppløsning på minst 1.600 piksler i størrelse. Legg merke til at kun bilder med samtykke fra de personer som vises kan publiseres og delta i konkurransen. Bilder der det forekommer personer må ha en uttrykkelig tillatelse til å publisere bildene fra den/de som er avbildet. Vi håper at vi gjennom konkurransen får tilgang til bilder av høy kvalitet som portretterer situasjonen med koronaviruset i Barents, og som kan brukes som et historisk minne fra denne tiden vi nå går gjennom.

Les mer om reglene på regler og premier.

Konkurransen starter 16/11 2020 og pågår til 19/3 2021. Etter det vil en internasjonal jury kåre vinneren og presentere denne i begynnelsen av april. Konkurransens vinner vil bli offentliggjort på www.discoverbarents.com og www.barentscooperation.org.  Alle vinnere vil bli kontaktet personlig, forutsatt at kontaktinformasjon er levert inn til konkurransen.

Premiene fordeles slik:
Førstepremie: 1.200 euro
Andrepremie: 850 euro
Tredjepremie: 600 euro

Hederspris til det mest likte bildet
Foruten de tre bildene som velges ut av juryen, vinner også samtidig det mest likte bildet på Instagram under emneknaggen #barents2020 en hederspris. Det mest likte har ikke samme krav til pikselstørrelse som bildene som kåres av en jury. Samme bilde kan ikke vinne både hedersprisen og juryprisen. Fotokonkurransen vil bli publisert på sosiale medier med emneknaggene #discoverbarents og #barents2020.

Vinneren av førstepremien vil bli kontaktet av Länsstyrelsen i Västerbotten med anvisninger for hvordan og når premien skal mottas.

For mer informasjon, vennligst kontakt
Elisabeth Björkman, Länsstyrelsen i Västerbotten +46 10 225 44 86 elisabeth.bjorkman@lansstyrelsen.se